wat houdt IBM Domino Designer in?

 

IBM Domino Designer is een technologische ontwikkeling die verscheiden opties biedt:

-  IBM Domino Designer helpt u dwingende toepassingen op te bouwen door integratie van XPages technologie. Xpages is een ontwerpelement dat aanmerkelijk web-applicatieontwikkeling verbetert.

-  Is opgebouwd vanuit het Eclipse Integrated Development Environment (IDE). Het IDE is een open en uitbreidbare platform waarmee een zeer productieve en technologische ontwikkeling is voor meerdere zakelijke toepassingen.

-  Het biedt PowerTools voor ontwikkelaars van bedrijfskritieke toepassingen met inbegrip van relatiebeheer, klantendienst, facturering systemen, bijhouden van de keten van de levering en projectmanagement. 

-  Het helpt u toepassingen op te bouwen.

 

Wat hebben we gedaan?

Meneer Melchior heeft ons aan het begin van deze opdracht een case gegeven met een bepaalde vereniging of organisatie. Ik had de cruise organisatie. Dit was de basis van onze opdracht want, dit was dan ook waar onze site over zou gaan. we moesten op onze site een klantenformulier, een werknemersformulier en een productenformulier maken en plaatsen op onze site. Na het afmaken van deze formulieren, moesten we werken aan views.  Hierin hoef je niet alle informatie in te zetten, maar alleen de 3 tot 4 meest belangrijke. Hierna moesten we knoppen maken. Dus als iemand deze formulieren invult, moet diegene het natuurlijk wel kunnen opslaan en sluiten. Daarvoor zijn knoppen nodig en die hebben we dus gemaakt. 

 

Mijn mening

naar mijn mening vond ik deze opdracht heel leerzaam, leuk en interessant. verder vind ik dat meneer Melchior ons heel goed heeft geholpen bij het maken van onze site, zoals het maken van knoppen en formulieren, maar dat is ook wel een beetje de taak van meneer Melchior. ik ben blij dat ik de mogelijkheid hebt gehad om ervaring op te doen met het opbouwen van een site, en daar wil ik het Avicenna College en meneer Melchior bedanken.

dit was mijn ervaring met IBM Domino Designer, ik hoop dat dit korte verslag duidelijk heeft gemaakt wat IBM Domino Designer in houd en wat ik ermee heb gedaan.

Abdallah Abu Ayyash,